top of page

3 hele leuke Podcasts met thema Fotografie

Ik vind het heerlijk om podcasts te luisteren als ik aan het werk ben of gewoon als ik in het zonnetje op het balkon zit.


Je kunt de app Google Podcasts gebruiken om ze allemaal te beluisteren.


Hier een paar Podcasts met het thema Fotografie:1. Govert de Roos rock n roll door het oog van de lens

door Pluijm’s Eetbare Podcast (PEP)

Govert de Roos (Amsterdam, 1953) ontwikkelt al op jonge leeftijd zijn passie voor fotografie. Het begint met zijn liefde voor popmuziek en de uitdaging om tijdens live concerten vooraan -met de echte fotografen- mee te schieten.

Vanf 1982 werken Paul Huf en Govert de Roos aan de samenstelling van een fotocollectie die zij met vooruitziende blik Dutch Photography noemen. Na 10 jaar vasthoudendheid beleeft in 1991 de collectie haar premiëre in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, onder de titel Het Beslissende Moment. De collectie bestaat uit 164 foto's van evenzoveel fotografen.

De Roos werkt voor talloze tijdschriften, vooral zijn werk voor Playboy wordt geroemd. Daarnaast wordt hij veel gevraagd voor platen- en cd-hoezen. Hij ontwikkelt daarnaast zijn talent om mensen van hun mooiste kant te belichten.
2. Foto's

door 'Marc-Marie & Aaf Vinden Iets'

Er loopt een mansplainer door de sportschool, mensen geven weer handen, foto’s van vreemden op straat of tafelgenoten die elke dis willen fotograferen: het is een aflevering vol ongemak. Maar het gaat ook over die heerlijke oranje seventieswaas van de foto’s uit onze jeugd, en een gemeenschappelijke aversie van foto’s waar geen mensen op staan. Er zijn nog cultuurtips, en een verzoek om het schouderklopje in te voeren als hartelijke groet.
3. Zo zien fotografen het Binnenhof door NRC In Haagse Zaken proberen we je vaak een kijkje achter de politieke schermen te geven. Dit keer doen we dat vrij letterlijk, met twee fotografen die jarenlang verslag doen van wat er op het Binnenhof gebeurt. David van Dam en Martijn Beekman. Je hoort hoe het werk als politiek fotograaf door de jaren is veranderd, waar een goede foto aan moet voldoen, welke ethische en journalistieke overwegingen komen kijken bij het beroep als fotograaf en hoe de prijswinnende foto's van deze twee fotografen tot stand kwamen.


Comments


bottom of page