top of page

Weet wanneer het Blauwe Uurtje is - met de gratis app Phototime

Wat is er nou mooier dan een foto maken in het blauwe licht dat bijna iedere avond te zien is?

Het heeft denk ik te maken met de magie van de kleur, de hele korte tijd dat het te zien is en de wijze waarop objecten of gebouwen vorm krijgen in deze kleur. Heel anders dan in ander licht. Bijna niemand kent deze kleur in de avond, ik wist het ook niet, totdat iemand mij er een foto van liet zien. Ik was meteen verkocht en zie het nu altijd als ik uit mijn raam kijk of met de hond loop.


Dit natuurverschijnsel is zowel in de ochtend als in de avond onderdeel van de schemering en duurt meestal zo'n 15 á 20 minuten. Bij de juiste omstandigheden wordt de hemel dan eventjes helder blauw. De Blue Hour wordt veroorzaakt door het weerkaatsen van het licht binnen het blauwe spectrum van het zonlicht in de atmosfeer.


Wil je weten hoe laat je dit magische moment kunt zien?
留言


bottom of page